fbpx
E-UTRIP
Featured Kultura Novice Občina Ribnica Umetnost Zanimivosti In zabava

Ribniški grad je oživel

Gradovi sooblikujejo našo kulturno krajino in našo istovetnost. Še posebej v Sloveniji, kjer se ponašamo s številnimi odlično ohranjenimi in obnovljenimi gradovi, ter z gradovi, ki nas ves čas opominjajo, da je treba narediti še več.

Gradovi v Sloveniji večinoma stojijo na vrhovih gričev in hribov, pa tudi v drugih posebej lepih in slikovitih krajih. Njihovih nekdanjih prebivalcev seveda že dolgo ni več, a o marsikaterem še pričajo muzejske zbirke, ki predstavljajo tudi kulturno dediščino širšega območja.

Ribniški grad, ki se nahaja v samem središču mesta, na izredni lokaciji, je ponovno zaživel. Urejen, tudi z lepo in prijetno kavarnico na prostem in s številnimi kulturnimi prireditvami in dogodki nas vabi skozi celo leto.

Kako mogočen pa je Ribniški grad izgledal v preteklosti, v njegovih najboljših letih, pa si poglejte na starih razglednicah.

Peter Lesar, zbiratelj razglednic Ribniške doline

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki