E-UTRIP
Avto-moto Featured Kočevje Novice Občina Zdravje

Boste skočili na KOLU?

V petek, 5. aprila, so na Občini Kočevje v uporabo podali sistem javne izposoje koles z imenom KOLU, ki je bilo izbrano na javnem natečaju med več kot sedemdesetimi predlogi občanov. Beseda »kolu« je komisijo prepričala zaradi lokalnega pridiha in gre hitro ter enostavno »v uho«.

Trenutno je na voljo pet postaj za izposojo dvajsetih koles, do leta 2020 pa ga bodo dopolnili s še dvema postajama in osmimi kolesi. S sistemom Kolu je občina Kočevje naredila še en korak k vzpostavitvi celovite kolesarske infrastrukture in k uresničevanju vizije trajnostne mobilnosti v Kočevju.

Za Kolu bo skrbela ekipa MTB centra, Kolesarsko društvo Melamin. Program sistema omogoča tudi vpogled v zasedenost postaj, s čimer bodo lahko v primeru pomanjkanja koles oziroma zasedenosti postaje poskrbeli za prerazporeditev. Prav tako bo njihova naloga komunikacija z uporabniki in zagotavljanje neprekinjenega delovanja sistema.

Uporaba sistema KOLU

Uporaba je povsem enostavna. Najprej se na blagajni Občine Kočevje registrirate med uporabnike. Podpišete pogodbo in prejmete uporabniško kartico z edinstveno PIN kodo. Za le 10 evrov na leto tako dobite 14 ur brezplačne uporabe koles na teden.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki