E-UTRIP
Featured Foto & video Kronika Novice

Audi pogorel v celoti, voznik »le« z opečeno roko

V sredo, 16. 1. 2019 ob 10.45 dopoldne, se je Ribničan, lastnik avtomobila Audi A4 2.0 avant, kot že mnogokrat do tedaj odpeljal po obveznostih. Pravi, da je po približno stotih metrih v avtu začelo sumljivo smrdeti, kar je pritegnilo njegovo pozornost. Zavil je na bližnje parkirišče, ko se je začelo iz vozila še kaditi. Odprl je vrata avtomobila, takrat pa se je vozilo vžgalo, saj naj bi se še ne 7 let staremu Audiju, vnel grelec klime.

Voznik je želel avtomobil pogasiti, zaradi česar je dobil precej hude opekline po roki. Seveda ognju ne bi mogel biti kos, zato je takoj poklical ribniške gasilce, ki so bili na kraju dogodka v sedmih minutah. Čeprav so prišli zelo hitro, se je v tem času že vžgalo tudi sosednje vozilo, kar je povzročilo 1.000 evrov škode, na Audiju, ki je pogorel v celoti, pa naj bi nastalo kar za okoli 15.000 evrov škode. Sicer je bilo poleg Audija parkirano še eno vozilo, a so ga (hvalabogu) uspeli še pravočasno umakniti.

Lastnik je avto kupil pred štirimi meseci in pravi, da je bilo do tistega trenutka vse po pričakovanjih – brezhibno in da avto nikoli ni dajal kakršnih koli znakov nepravilnosti. No, povsem razumljivo, da danes o Audijih ne misli več tako.

Sicer pa marsikdo pravi, da imajo vozila znamke Audi pogosto probleme z grelci klime, o čemer smo povprašali tudi na AUDI Slovenija, odgovor še pričakujemo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki