fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo

V Velikih Laščah bodo imeli nov zbirni center

V poslovni coni Ločica pri Turjaku bo stal nov zbirni center, za katerega je Občina pridobila gradbeno dovoljenje. V okviru centra bo postavljena tudi trgovina, delavnica in skladišče. Odpadki bodo torej dobili dodano vrednost.

Kot je povedal župan Tadej Malovrh, bo zbirni center moderna zbiralnica materiala s prebiranjem in reciklažo. Kosovne odpadke, ki so še uporabni, pa bodo pripravili za vnovično uporabo in jih prodali naprej. Vzpostavil se bo torej celoten sistem ponovne uporabe. Načrtovano je, da bodo v centru postavljeni tudi trgovina, delavnica in skladišče. Poslovno cono Ločica, kjer bo stal nov zbirni center, sicer občina trenutno širi z urejanjem novih zemljišč za prodajo zasebnim investitorjem, ki bi želeli v coni urediti poslovne prostore. Decembra naj bi občina objavila razpis za prodajo.

Zaradi gradnje podružnične osnovne šole in vrtca Turjak, so morali oktobra prvotni zbirni center umakniti. Iz okolice Doma krajanov so ga začasno preselili v poslovno cona Ločica in tam uredili začasno rešitev.

FOTO: Občina Velike Lašče


Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki