fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Karantene in dileme glede samotestiranj: stanje v šolah je »noro«

Trenutne razmere so v šolah zahtevne že zaradi visokega števila okužb, preglavice vodstvu in seveda tudi staršem predstavljajo tudi nejasnosti okrog obveznega samotestiranja, ki so ga pristojni napovedali za prihodnji ponedeljek.

Ravnatelj OŠ zbora odposlancev Peter Pirc priznava, da je stanje trenutno res »noro«. Z današnjim dnem je v karanteni 6 oddelkov in glede na stanje v državi se karanten obeta še več. Marsikomu se poraja vprašanje, kako učinkovito bo samotestiranje, ki bo s 15.11. za vse šolarje obvezno. Ravnatelj dvomi, da bo pripomoglo k obvladovanju razmer. “Otrok bo takrat že prišel v šolo, preden se bo samotestiral bo minilo že nekaj časa,” razmišlja Pirc in dodaja, da bi bilo veliko bolje, da bi test učenec opravil doma in v šolo prinesel neke vrste dokazilo, da je test opravil.

Na OŠ Zbora odposlancev za prvo triado načrtujejo, da bi testiranje v šoli izvedli kar starši najmlajših otrok, ravnatelj priznava, da drugače ne ve, kako bodo zadostili odloku. Povedal je še, da se veliko staršev odkrito ne strinja z ukrepom in da testiranja v šoli ne bodo dovolili.

Vodstva šol po vsej Sloveniji so v teh dneh, odkar je vlada sprejela dotičen ukrep, okupirana z vprašanji staršev, kar je seveda razumljivo. Težje pa se razume izlivanje jeze na šolnike, ki zgolj sledijo navodilom. No, zaenkrat glede navodil še tavajo v temi. Na OŠ Zbora odposlancev kljub nenehnim prošnjam, da navodila potrebujejo urgentno, teh s strani ministrstva, še niso prejeli. Ravnatelje torej čaka še dolg in naporen teden oziroma tedni.

Starši imejte v mislih, da se odločitve niso sprejele na nivoju vodstva šole. Pozabiti pa ne smemo tudi, da so zadeve kritične in izredne, ter da bo moral vsak prispevati po malo, da se bodo naši učenci korone spominjali le še v učbenikih.

Odgovore, kakšno je stanje na drugih naših šolah, še čakamo.  

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki