fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Varnostniki živilskih trgovin poročajo o neupoštevanju pravil, odslej po Kočevju informativni plakati

Civilna Zaščita Občine Kočevje je za večjo informiranost občanov o ključnih ukrepih pripravila plakat, ki bo z današnjim dnem že na nekaterih plakatnih mestih in oglasnih deskah. Še vedno se namreč pojavlja veliko dilem in dezinformacij.

To je še posebej pomembno za informiranje tistih, ki spletnih medijev ne spremljajo, med katerimi je največji delež ravno najranljivejših, starostnikov. Varnostniki živilskih trgovin poročajo o občasnih incidentih, ki se dogajajo pred vstopom v trgovine, saj se kljub številnim opozorilom nekateri še vedno ne držijo navodil in ukrepov, izdanih iz strani vlade in Občine, med katerimi prevladujejo ravno starostniki, ki so trenutno najranljivejši. Posamezniki namreč še vedno ne upoštevajo predvidenih terminov za nakupe najranljivejših skupin, to je od 8. do 10. ure in od 17. do 18. ure, in prihajajo brez zaščitnih sredstev. Varnostnik ene izmed živilskih trgovin v Kočevju je nad nekaterimi dejanji ogorčen. “Žal se nekateri še vedno ne držijo pravil, zato sem jim primoran omejiti oziroma preprečiti dostop v trgovino, ob tem pa sem delež številnih pritoževanj in verbalnih napadov. V enem primeru smo morali poklicati policijo, ki je posredovala in upokojencu izdala globo v višini ene mesečne pokojnine,” je povedal varnostnik.

Varnostniki si v teh dneh resnično zaslužijo pohvale ob njihovem delu, saj se soočajo s številnimi situacijami, ki so tako psihično kot tudi fizično naporne. Poleg tega pa se za nas vsakodnevno izpostavljajo morebitnim okužbam, saj dnevno prihajajo v stik z mnogo ljudmi. Zato, ob vstopu v trgovine, kjer stojijo varnostniki, jim bodimo hvaležni za to, ker skrbijo za nas in naše zdravje, jim podarimo en topel nasmeh (pa čeprav skozi masko) ter jim namenimo kakšno lepo besedo. Neverjetno je, kako lahko le z majhnim dejanjem nekomu popolnoma spremenimo dan, seveda na bolje. Z optimizmom pa bomo vsi skupaj lažje premagali vse, kar preži na nas.

Srečno!

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki