fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Upokojenke v Loškem Potoku šivajo maske

Po uvedbi »korona virus razmer« so moči v boju zoper to nadlego združili tudi v občini Loški Potok. Del občinske uprave, skupaj z županom Ivanom Benčino, Vinkom Košmerlom in Sašo Debeljak ter občinskim poveljnikom Civilne zaščite, Stanetom Mišičem, je tudi na rednem sestanku ugotovilo, da življenje v občini še naprej poteka brez posebnosti in v skladu oziroma ob upoštevanju sprejetih ukrepov na državni ravni. Občani se še naprej vzorno držijo navodil v zvezi z varnostjo pred okužbo s koronavirusom. Po podatkih, ki so jih prejeli od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, do prvega aprila v njihovi občini ni bilo okuženega. Občan je po vrnitvi iz tujine 14 dni preživel v osamitvi ter že končal s samoizolacijo.

S Kmetijsko zadrugo Ribnica je dogovorjeno, da se od ponedeljka, 6. aprila, odpre trgovina Plenkača na Hribu in sicer zgolj za prodajo artiklov, ki jih občani potrebujejo pri opravljanju kmetijske dejavnosti. Trgovina je od ponedeljka do petka odprta med 8. in 13. uro, v soboto pa od 8. do 12. ure.

Vselej dejavne upokojenke pa so začele samoiniciativno z izdelovanjem mask. Pridružile so se jim tudi posamezne občanke v okviru nekaterih vaških skupnostih. »To je vsekakor pohvalno, saj v času, ko tovrstne zaščitne opreme primanjkuje, lahko sami sebi pomagamo,« je prizadevnost pohvalil župan Benčina. Občina je že nabavila elastiko za izdelavo mask, ki je bila z doniranim blagom predana predsednici društva, Mariji Turk.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki