fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

»Tour de France« po naše

Skupina ribniških zanesenjakov, prijateljev, ki ljubiteljsko vrtijo pedala in so letos že sedemnajstič prekolesarili ribniško transverzalo, speljano po hribih in dolinah dežele suhe robe, so tudi veliki ljubitelji najboljših slovenskih kolesarjev, ki so lani in letos krojili sam vrh najbolj slovite dirke na svetu, v nedeljo končane dirke Tour de France.

V čast lanskemu in tudi letošnjemu zmagovalcu Tadeju Pogačarju so v ponedeljek, oblečeni v rumene majice v družabnem vzdušju podoživljali vsaki meter večdnevne dirke, še posebej etape zadnjih dveh dneh. »V petek sem fantom dejal, spremljate napeto soboto in dirko na kronometer. Tadej se nima česa bati, zmagal bo. In je. Pokali smo od radosti, ko je ugnal smetano,« se smeji Matjažu Arku, ki se podpisuje kot »ta glavni« pri snidenju, ki se je zavleklo globoko v noč. Seveda so med pomenkovanjem večkrat omenjali tudi Primoža Rogliča.

Za točilnim pultom in z besedami »danes moramo po grlu spustiti najmanj toliko rumene tekočine, kot jo je Tadej pustil na dirki,« so pivci trkali kozarce, za mizami, obloženimi z mesnatimi priboljški pa je stalo improvizirano kolo. Za kolesa so upodobili bali sena, kateri sta krasili dve zastavi – ribniška in slovenska. »Pri nas se bo tudi prihodnja leta rajalo ne glede na to, kdo bo zmagovalec. Slovenec ali tujec. Tour je eden in edini,« se kakopak veseli Matjaž.

Ludvik Pintar je ena izmed ikon kolesarstva v ribniški dolini.

Ob glasbi, kozarcih in dobri hrani so Luka, France, Brane, Tomaž, Ermin, Dejan, Boštjan, Levč , Frenki, Izidor, Milan… že snovali načrte za druženje v prihodnjem letu. Potihoma upajo oziroma so prepričani, da bo zmaga tudi takrat v rokah enega izmed neverjetnih slovenskih kolesarskih puščic – Tadeja ali Primoža.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki