fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Stanje s Covidom-19 se slabša – v zadnjih dneh dnevih 6 oseb odpeljali v bolnišnico

Včeraj so v ZD Kočevje odvzeli 23 brisov, 9 jih je še v delu in bodo rezultati danes. »Med 16-imi končnimi je 9 pozitivnih, od tega 3 zaposlene v DSO Kočevje. Od preostalih šestih le pri eni osebi ni znan izvor okužbe, pri drugih gre za znan visokorizičen stik s pozitivno osebo,« pojasnjuje Polona Vidič Hudobivnik.

»Če upoštevamo 14 dnevno karanteno imamo skupno 149 aktivnih okužb, od tega 42 oskrbovancev DSO Kočevje, 23 zaposlenih DSO Kočevje in 2 zaposleni v ZD Kočevje,« še dodaja.

V zdravstvenem domu opažajo več poslabšanj stanj. Trdijo, da so v ponedeljek odpeljali v bolnišnico 4 osebe, včeraj 2 osebi.

»Kljub pomanjkanju kadra še izvajamo vse dejavnosti in se pripravljamo za naslednje dni, ki bodo gotovo še zelo bremenilni! Še vedno okužbe s COVID-19 v našem lokalnem okolju dobro obvladujemo in jih je velika večina lokaliziranih in zamejenih. Želimo, da tako ostane in tu lahko vsi pomagamo!« pravi Hudobivnikova.

»Vztrajajmo pri spoštovanju ukrepov. Nosite maske, umivajte in razkužujte si roke, držite ustrezne razdalje in predvsem ne hodite med ljudi in v službo bolni! Če ne vonjate in zajtrk nima okusa ostanite doma!« še poziva.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki