fbpx
E-UTRIP
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Neprijeten vonj se zazna že v avtomobilu

Na območju Klinje vasi, vse do naselja Željne in Šalke vasi, se ponovno širi neznosen vonj. Močan in neprijeten vonj je zaznaven tudi, ko se vozite proti Kočevju že v avtomobilu. Stanje je še bolj neznosno za prebivalce omenjenih vasi. Ta boj z neprijetnim vonjem, ki se širi s prašičje farme in kot posledica gnojenja, traja že leta.

“Vonj prav zapeče, to je neznosno,” nam je povedala bralka, ki živi v Šalki vasi. “Ne morem si predstavljati, kako je prebivalcem Klinje vasi. Kako sploh lahko zvečer odprejo okna.”

Zdi se, da je boj z neprijetnimi vonjavami zaman. Gnojenje s tekočimi organskimi gnojili na kmetijskih zemljiščih je sicer v tem času zakonsko dovoljeno. Prepovedano je od 15. novembra do 1. marca.

Kljub temu je v poletnih mesecih vonj še toliko bolj izrazit in prebivalce v bližini farme odvrača od zadrževanja na prostem. Vonj pa hitro prodre tudi v domove.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki