fbpx
E-UTRIP
Featured Plavanje Ribnica Šport

Ribniški plavalci iz Reke s tremi kolajnami

Člani Plavalnega kluba Ribnica ne počivajo. Tako je bilo tudi minuli vikend, ko se je zasedba prve selekcije udeležila dvodnevnega mednarodnega plavalnega mitinga Victorija v Reki. Med 720-imi plavalci iz osmih držav so nanizali kar nekaj osebnih rekordov.

V soboto si je Marta Arko v disciplini 200 hrbtno s časom 2:23,93 priplavala srebrno medaljo v absolutni konkurenci. V večerne finalne nastope so se uvrstili še Filip Ćirović (100 m prosto in 50 m delfin) in Klemen Topolnik (50 m prsno) v mladinski konkurenci ter Lana Poje Mihelič (100 m delfin), Zara Ćirović (50 hrbtno) in Neli Škaper (100 delfin in 50 prosto) v kadetski konkurenci.

Štirje v reprezentanco

S soncem obsijana nedelja je Ribničanom v Kvarnerskem zalivu prinesla še več radosti. Suhorobarji so šestkrat priplavali do finala in osvojili dve medalji.

Neli Škaper na 50 m delfin in Marta Arko v disciplini 100 m prosto sta v izjemni končnici osvojili bronasti medalji v kadetski konkurenci. V finale po kategorijah so se uvrstili še Filip Ćirović, Lana Poje Mihelič, Maja Levstek in Mitja Turk. To je Filipu, Klemnu, Marti in Neli odprlo vrata kadetske oziroma mladinske reprezentance, za katero bodo nastopili ta vikend na plavalnemu četveroboju Hrvaška, Slovenija, Bosna in Hercegovina ter Srbija.

»Kaj naj še rečem. Res nam gre od rok, kljub vsakodnevni vožnji na treninge v Ljubljano se naši plavalci zavedajo, da smo lahko le s trdim delom konkurenčni vrstnikom na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Sicer pa komaj čakam, da se to pomlad vrnemo v naš, Ribniški bazen, ki bo obnovljen še bolj strnil naše vrste,« v novo bero kolajn in vzpon plavanja ne dvomi predsednica kluba, Jerneja Škaper.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki