fbpx
E-UTRIP
Featured Novice Zdravje

Rekordno število okuženih v Kočevju

Zdravstveni dom Kočevje obvešča, da so včeraj zabeležili rekordno število okuženih. Pozitivnih je bilo preko 70 odstotkov testov. Opozarjajo, da bi zaradi močne nalezljivosti lahko prišlo tudi do omejevanja zdravstvenih storitev.

Število okužb na področju celotne Slovenije narašča. Naši konci niso izjema.

” Žal vas moramo obvestiti, da smo danes podrli rekord v odstotku okuženih med testiranimi. Na COVID-19 smo s PCR danes testirali 89 oseb in potrdili kar 66 okužb, ” so včeraj sporočili zdravstveni delavci ZD Kočevje. Pozitivnih je bilo 74 odstotkov brisov.

Pozitivnih je bilo 74 brisov.

Dodajajo, da se okužbe izjemno hitro širijo in opozarjajo na močno nalezljivo različico omikron.

” Pričakujemo lahko, da se bo zaradi številnih karanten začele zaustavljati vse panoge, tako v gospodarstvu, kot pri nas.”

Dodajajo, da če se bo trend obolevanja zdravstvenega kadra in karanten zaradi obolevanja in varstva otrok nadaljeval, bodo primorani omejevati tudi zdravstvene storitve, ki jih zaenkrat še izvajajo v polnem obsegu z vsemi dodatnimi nalogami iz področja obravnave COVID bolnikov.

” Hvala vsem, ki se obnašate v skladu s priporočili, omejujete stike in bolni ne hodite naokrog. Tako ste obzirni do vas, do najbližjih, najbolj ranljivih in tudi do nas, ki se trudimo, da bi zdravstvene storitve ostale dostopne čim dlje in v čim večjem obsegu, ” sporoča ZD Kočevje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki