E-UTRIP
Featured Kočevje Novice

Prihodnost za karierno pot v lokalnem okolju

Podjetniški inkubator Kočevje oziroma njegova organizacijska enota Ljudska univerza je od leta 2019 regionalni partner v štiriletnem projektu Kariernega centra za mlade »VšečKAM in GREM«, ki intenzivno spodbuja zavedanje in razvoj karierne orientacije pri mladih od Fare do Loškega Potoka. Z inovativnimi aktivnostmi za učence in starše ter z nadaljnjim povezovanjem izobraževalnih institucij in podjetij želijo pokazati mladim, da obstaja prihodnost za njihovo karierno pot tudi v lokalnem okolju. Podjetjem in šolam, ki so se vključile v ta projekt in so tako spodbujali šolarje in dijake, so se zahvalili s podelitvijo priznanj v prostorih KCK Kočevje.

Karierni razvoj razumemo kot stalni vseživljenjski proces razvojnih izkušenj, osredotočen na iskanje, pridobivanje in obdelavo informacij o sebi. V tem primeru, je poudarila koordinatorka projekta Maja Rupnik, pomagajo, da posameznik, šolar ali dijak v tem procesu oblikuje svojo delovno identiteto oziroma izbere poklicno pot. »Cilj je vsekakor dosežen oziroma smo na poti, da šolam predvsem v povezovanju s podjetji njihove dejavnosti in poklice učencem in dijakom predstavimo na nekoliko drugačen način, je ob podelitvi priznaj poudarila Rupnikova.

»Na nekoliko drugačen način je vzpostavljen trden most, lahko bi rekel trajnega sodelovanja med šolami in domačimi podjetji, ki bodo tudi tako lažje, v to smo prepričani, prišla do deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti, ki so sicer zaposljivi, a kadrovsko, tudi na širšem Kočevsko-ribniškem, zelo podhranjeni,« meni Marko Stjepić, direktor PIK Kočevje.

Projekt se bo finančno v takšni zasnovi sklenil avgusta letos, a se bo zaradi povezanosti šol in podjetij v sicer nekoliko manjšem obsegu nadaljeval. Predvsem s Festivalom poklicev, kariernim sejmom in dnevom odprtih vrat.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki