E-UTRIP
Featured LOKALNE VOLITVE 2022 Novice Volitve2022novice

Pogorelc in Milavec brez protikandidatov, v Kočevju jih kandidira kar 7

Občinske volilne komisije so potrdile imena kandidatk in kandidatov županov na lokalnih volitvah, ki bodo 20. novembra, tudi v Kočevsko-Ribniški subregiji oziroma na območju zahodne Dolenjske, kjer se bo v sedmih občinah za župana oziroma županjo potegovalo 18 kandidatov. Dva izmed njih sta že znana, to sta Ribniški župan Samo Pogorelc (Neodvisni) in njegov sodraški kolega Blaž Milavec (NSi), ki bosta še naprej vodila lokalni skupnosti, saj nimata protikandidatov. V Kočevju je kandidaturo po dosedanjih podatkih vložilo 7 kandidatov, v Velikih Laščah pet, v Kostelu trije, v Osilnici in Loškemu Potoku pa po dva.

V Kočevju se bodo za glasove volivcev potegovali Vladimir Prebilič (Neodvisni), Robert Tomazin (SDS), Janko Veber (SLOGA), Peter Ješelnik (SD), Grega Mavrin (SNS), Renata Turk (Svoboda) in Božidar Peteh (NSi).

V Kostelu gredo v tekmo za županski stolček trije kandidati: Marjan Lisac (Svoboda), Valentin Južnič (Neodvisni) in Nataša Turk (Neodvisna).

V Osilnici sta kandidaturo vložili Alenka Kovač (Svoboda) in Anamarija Štimac (Nsi), v Loškemu Potoku pa Simona Debeljak (Neodvisni) in Robert Volf (SDS).

V Velikih Laščah je pet kandidatov, in sicer Tadej Malovrh (Neodvisni), Luka Ilc (Neodvisni), Matjaž Hočevar (Neodvisni), Matjaž Gruden (Neodvisni) in Dejan Zakrajšek (SDS).

Na DVK (Državna volilna komisija) sicer opozarjajo, da objavljeni seznami kandidatur še niso dokončni.

Morebitni drugi krog županskih volitev bo 4. decembra.

mgć

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki