fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Šport

Ribniški plavalci blesteli na Koroškem

Državno prvenstvo v plavanju je že vrsto let ob koncu julija vrhunec sezone, ki je tokrat potekalo v Ravnah na Koroškem. Udeležili so se ga tudi člani Plavalnega kluba Ribnica. Lovro Ćirović s kar štirimi zlatimi odličji.

Prvi dan je v kategoriji deklic in dečkov priplaval naslov državnega prvaka v disciplini 50 delfin. Bronasto medaljo je osvojila ribniška mešana štafeta 4 x 50 mix v postavi Polona Tanko, Teo Starc, Lovro Ćirović in Iza Erjavec. V mlajšem letniku sta na 100 hrbtno dvojno zmago slavili Polona Tanko in Ajda Škaper, na 50 metrov delfin pa sta osvojili drugo in tretje mesto. V finalnih nastopih so uspešno nastopili tudi Teo Starc, Tobija Čampa, Aljaž Vavtar in Iza Erjavec.

Bera kolajn

Lovro je znova blestel drugi dan v isti kategoriji in priplaval še dva naslova državnega prvaka v disciplinah 50 in 200 prosto. Ponovno sta diplome v mlajšem letniku osvojili Polona Tanko, in sicer prvo mesto na 200 hrbtno, druga je bila na 100 delfin, Ajda Škaper je priplavala bronast kolajno na 50 prosto.

Tudi tretji dan je s časom 57.35 na 100 prosto priplaval še četrti naslov državnega prvaka. Odličen je bil tudi Teo Starc, ki je na 100 prsno osvojil bronasto medaljo. V mlajšem letniku je Polona Tanko prejela diplomi za 3. mesto na 100 prosto in za 2. mesto na 50 hrbtno. V zadnji disciplini prvenstva pa si je moška štafeta 4 x 100 mešano v postavi Tobija Čampa, Teo Starc, Lovro Ćirović in Aljaž Vavtar po izrednem plavanju priborila bronasto medaljo. V skupnem seštevku so ribniški plavalci osvojili odlično 7. mesto med 23 sodelujočimi slovenskimi klubi.

Od jeseni ponovno v svojemu bazenu

»Samo na koncu izjemno dolge in uspešne sezone , ki smo jo kronali z bero odličnih rezultatov na Koroškem. Vsem plavalkam in plavalcem čestitamo za osvojene medalje in osebne rekorde ter jim želimo, da se tudi zanje končno začnejo zaslužene počitnice. Že septembra se po enem letu vračajo v bazen, tokrat v naš obnovljeni, ribniški,« je povedala predsednica Plavalnega kluba Ribnica, Jerneja Škaper.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki