fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Avdicija za film o mistikinji Magdaleni Gornik

O mistikinji Magdaleni Gornik, ki se je leta 1835 rodila v Sodražici, bo posnet film. Ekipa Studio Siposh, ki se ukvarja s produkcijo filmov s krščansko vsebino, k sodelovanju vabi dekleta, ki bi odigrale vlogo Magdalene. Kako bo potekal prvi krog avdicij?

Pogoj za prijavo je vizualna podobnost z Magdaleno, še posebej so pomembne modrikaste oči. Pomembno je, da kandidatke prihajajo z Dolenjske in okolice.

Kot sporoča produkcija, se na avdicijo dekleta prijavijo z največ 60 sekund dolgim predstavitvenim videom. Kandidatke morajo v videu odigrati tudi navidezni pogovor z neznano žensko.

Tekst, ki ga morajo odigrati je v odebeljenem tisku:
Sediš v sobi, premišljuješ o vsakdanjih stvareh. Kar naenkrat pred seboj zagledaš neznano žensko. Prestrašiš se je, ko te vprašaKam greš?”
Na njivo grem, po hrano za prašiče. Mama me je poslala.”
Žena odgovori:” “Dobro. Ti je mama še kaj drugega naročila?”
”Da moram po tem takoj domov, ker gremo skupaj k sveti maši. Oprostite, kdo pa ste vi?” (vpraša nazaj bolj pogumno)
Žena: “Jaz sem Marija, Jezusova mati in Mati vseh ljudi.”
Ko ti to pove, se te to zelo dotakne in si ganjena do solz.

Video naj kandidatke pošljejo na: studio@siposh.com skupaj s še eno pripeto fotografijo obraza do petka, 24. marca 2023. Odločitev o avdiciji pa bo produkcija javila do 1.aprila

»Snemanje bo trajalo par posameznih dni v maju, juniju in morda celo v jeseni. Najverjetneje nekje na Dolenjskem. Točni termini in lokacija bosta določena po izboru v 2. krogu avdicije. Pred snemanjem bodo organizirane igralske priprave ter test garderobe. Termine vaj bomo določili v dogovoru z nastopajočimi,« sporočajo ustvarjalci.

Igrano-dokumentarni film bo govoril o življenjski zgodbi Magdalene Gornik, slovenske mistikinje in Božje služabnice. Spremljali bomo njeno življenje, dokumentarni del filma bodo povezovali različni intervjuvanci – strokovnjaki različnih področij, igrani deli filma pa bodo vse skupaj povezali v zanimivo pripoved o svetniški kandidatki. Igrani prizori, za katere poteka avdicija, so postavljeni v čas Magdalenine mladosti na Gori pri Sodražici.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki