fbpx
E-UTRIP
Otroci bodo imeli več možnosti za druženje in sproščanje na sodobnih igralih.
Aktualno Dobro je vedeti Novice Občina Ribnica Zanimivosti & Zabava

Otroški živ žav na novih igralih v Ribnici

»Pomemben dejavnik naše družbe so tudi otroci, ki jim tako ponujamo dodatno možnost druženja in sproščanja duha na sodobnih igralih, v naravnem okolju, v bližini svojega doma,« je ob rezanju traku na novem igrišču na Prijateljevem trgu nadobudnežem veselo dejal župan Samo Pogorelc. Na peščeni površini, veliki 200 kvadratnih metrov, so postavljena različna igrala, ki bodo od otrok, v glavnem vpetih v tehnološke naprave, zahtevala oziroma ponujala različne motorične sposobnosti, predvsem guganje, plezanje in drugo.

Igrišče je z razlogom ograjeno. Izkušnje s Knafljevega trga, kjer so podobno igrišče uredili lani, so primorale na postavitev poldrugega metra visoke panelne ograje. Lastniki psov in mačk so namreč pogosto svoje ljubljence na potrebo peljali ravno na to, peščeno površino. Tako, kot ob vsaki pridobitvi, so tudi ob tej s strani nekaterih leteli očitki, da bo otroški živ žav, glede na to, da je igrišče postavljeno v neposredni bližini ene izmed stanovanjskih stolpnic, netil mir predvsem starejših. »Namigov smo se seveda zavedali,« je še dejal Pogorelc, a je prepričan, da v teh časih lažje prenašamo otroški krik in vik, kot molk sredi naselja, med množico.

Dela je izvajalo podjetje Komunala Ribnica, certificirana otroška igrala pa bo dobavilo podjetje Euromix d.o.o. Za naložbo je občina, skupaj z ograjo, zagotovila okoli 18 tisoč evrov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki