fbpx
E-UTRIP
Foto: Občina Ribnica.
Featured Občina Ribnica

Pet palet hrane že na na poti v Ukrajino

Ob nedavni humanitarni krizi v Ukrajini so se po Sloveniji pričele akcije zbiranja pomoči. K zbiranju pomoči Ukrajini in ukrajinskim beguncem je pristopila tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Skupaj z občinami in nevladnimi organizacijami je bilo do konca marca zbrano prek 110 ton oziroma več kot 400 palet različne humanitarne pomoči. Ta je bila nato prepeljana v logistično vozlišče Evropske komisije v mestu Suceava, Romunija, kjer pomoč pripravijo za prevoz in predajo ustreznim prevzemnikom v Ukrajini. 

Občina Ribnica se je skupaj z Rdečim križem Ribnica pridružila 77 slovenskim občinam, ki so zbirale humanitarno pomoč. Občani občine Ribnica so stopili skupaj in zbrali pet palet hrane in higienskih pripomočkov, ki je že na poti v Ukrajino, sporoča Občina Ribnica.

Za hiter, učinkovit in srčen odziv se občina iskreno zahvaljuje vsakemu donatorju posebej in prevozniku Blažu Bojcu, ki je humanitarno pomoč brezplačno dostavil v zbirni center v Ljubljani.

FOTO: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki