E-UTRIP
Featured Kočevje Novice

Občasne motnje ogrevanja v Turjaškem naselju- Kaj je vzrok in kakšni ukrepi se izvajajo?

V uredništvo smo prejeli informacije, da so v Turjaškem naselju prisotne motnje ogrevanja, saj naj bi se po besedah enega izmed stanovalcev v času, ko zunanja temperatura pade na -10°C, ogrevanje začasno izklopilo, zaradi česar stanovalci bivajo v mrazu. Ker smo želeli zadevi priti do dna, smo o situaciji povprašali pristojne na Komunali Kočevje. Na vprašanja nam je odgovoril g. Marin Radovčič, vodja energetike na Komunali Kočevje.

»Ogrevanje v Turjaškem naselju načeloma deluje nemoteno. Nekaj težav z ogrevanjem je bilo, ker vsi uporabniki niso odzračili svojih radiatorjev, v dneh ko se je ohladilo pa so radiatorje odprli in s tem v sistem ogrevanja spravili zrak. Poleg tega smo zaznali, da pri nekaterih uporabnikih niso delovali termostatski ventili. Tudi ta težava je bila z našo pomočjo odpravljena.

7. januarja je bila za Ljubljansko cesto 25 javljena napaka na ogrevanju. Ugotovljeno je bilo nedelovanje črpalke, kar je bilo sanirano v času 30-ih minut. Prav tako smo tistega dne pregledali delovanje toplotne postaje in nastavili avtomatiko v Turjaškem naselju 10, 12 in 14.

1. januarja sta bili javljeni dve napaki. V Turjaškem naselju 16 je prišlo do napake na avtomatiki za krmiljenje mešalnega ventila, ki je bila odpravljena v cca. 15-ih minutah od prejetega klica. V Turjaškem naselju 13 pa je šlo za napako na sistemu ogrevanja. Tudi ta napaka je bila odpravljena v cca. eni uri od prejetega klica.

9. januarja je bilo sanirano tudi puščanje na starem delu toplovodnega omrežja. Prav tako je bilo sanirano manjše puščanje, ki se je pojavilo istega dne v popoldanskih urah. O ostalih napakah nismo bili obveščeni.

Do 9. januarja prebivalci Turjaškega naselja in sosednjih ulic niso občutili nikakršnih neugodnosti, ki bi bile povezane z delovanjem javnega sistema. Gre predvsem za težave na internih napravah uporabnikov. 9. januarja pa smo med 12. in 18. uro prekinili ogrevanje zaradi zgoraj omenjenih sanacij.

Ponovno naprošamo vse uporabnike, da odzračijo radiatorje in ne posegajo v strojno ter elektro opremo (nastavitve avtomatike) toplotne postaje.

Glede morebitnih težav z ogrevanjem se lahko 24 ur na dan obrnete na dežurno službo energetike na telefonsko številko 041 455 523 (Marin), ki bo napake in okvare na sistemu odpravila v najkrajšem možnem času.«

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki