fbpx
E-UTRIP
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Nesprejemljiv odnos občanov do brezplačne hrane, ki jo pripravijo kuharice na OŠ Zbora odposlancev

Nekoč je veljalo, da je bila hrana izrednega pomena za preživetje in zato se so ljudje med seboj tudi bojevali, zavzemali rodovitna ozemlja in jo kot glavni cilj uporabljali za blagovne menjave. Starejše generacije dobro vedo, kako spoštljiv je bil odnos do kruha kot osnovnega živila. In ne samo do kruha kot celote, temveč tudi do drobtinic, ki so po grižljajih ostale na mizi. Nič se ni smelo zavreči v smeti.

Danes je stanje popolno nasprotje tistemu in hrano ne spoštujejo niti tisti, ki so kot socialno šibkejša skupina do nje upravičeni. Ne govorimo o vseh, da ne bo pomote, ampak o posameznikih, ki so s svojim sramotnim dejanjem onečastili delo vseh v OŠ Zbora odposlancev in še posebej kuharic, ki se dnevno trudijo pripravljati brezplačne obroke za socialno šibke. Takšna dejanja je potrebno javno obsoditi in poskušati najti tiste, ki jih prakticirajo.

V okolici OŠ Zbora odposlancev je videti veliko zavrženih kosil, ki jih pripravijo na šoli. Opaziti je bilo mogoče vso to embalažo s hrano, ki jo je nekdo zavrgel in takšen pogled na ves ta nespoštljiv odnos do hrane je naravnost žalosten.

Ravnatelj Peter Pirc je zgrožen!

Ravnatelj šole Peter Pirc je nad tem zgrožen in razočaran.
“V obdobju, ko je vsakemu od nas seveda težko, ko ni v ospredju samo osebni “jaz” in se moramo prilagajati skupnosti, ko nekateri res razmišljajo kako preživeti jutrišnji dan, pa nekateri, ki so jim obroki plačani s strani države, s hrano delajo tako, kot je vidno s slik. Ne gre tu samo za onesnaževanje okolja, temveč gre tu za odnos do hrane, odnos do pomoči, ki je socialno šibkejšim dana, odnosu do kuharic, ki kljub vsej situaciji vsak dan kuhajo 90 obrokov.
Tak način je ABSOLUTNO nesprejemljiv in na to se moramo kot družba ostro odzvati, ker je v teh kosilih denar vseh nas.”

Če boste videli ali pa veste, kdo se do brezplačnih šolskih kosil obnaša tako neodgovorno, potem vas prosimo, da to takoj sporočite ravnatelju šole.

Pravilno je, da se ta grda dejanja raziščejo, posameznikom pa se ne dovoli več pridobivati brezplačne hrane.

Uredništvo

(Foto: TM)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki