fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

“Če bi bili svoja regija, bi se ob takem rezultatu mogoče že veselili sproščanja ukrepov.”

Tekom vikenda so v ZD Kočevje opravili 41 testiranj za preverjanje prisotnosti virusa Covid-19. V Soboto so okužbo potrdili pri štirih, dva izmed slednjih sta iz Kočevja, eden iz Ribnice in eden iz področja Videm- Dobrepolje. Iz ZD Ribnica pa so jim na ta dan sporočili tudi, da so okužbo potrdili pri še dveh osebah iz Kočevja.

V nedeljo pa so jih skupno testirali štiriindvajset. Okužbo so potrdili pri šestih, štiri so iz Kočevja, eden iz Kostel in eden iz Ribnice.

»Trenutno nam gre v lokalnem okolju dobro, število aktivnih okužb je nizko. Če bi bili svoja regija, bi se ob takem rezultatu zadnjih dveh tednov, mogoče že veselili sproščanja ukrepov,« pravi direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik. Glede cepljenja pa dodaja, da bodo s slednjim pričeli ta teden, in sicer s starostniki nad 80 let, ki imajo pridružene bolezni in so pokretni, torej bodo lahko prišli na cepljenje sami ali v spremstvu svojcev. Tiste, ki bodo prejeli cepivo na domu, pa bodo cepili kasneje ob naslednjih pošiljkah novih odmerkov cepiva. Še vedno zbirajo prijave pri izbranih osebnih zdravnikih.

»Verjamemo, da je to začetek vračanja v življenje, kot smo ga bili vajeni pred epidemijo. Več nas bo cepljenih, manj bo okužb in posledic, ki jih to prinaša!« je prepričana Hudobivnikova.

»Hvala vsem, ki se trudite za to vsak dan in se obnašate odgovorno. Vztrajajmo še naprej, da ohranimo tako ali še boljše stanje! Pazite nase in na druge, prijavite se za cepljenje pri osebnem zdravniku. Če imate glede cepljenja kakršnokoli dilemo ali vprašanje, vprašajte svojega osebnega zdravnika, ki vas pozna in vam bo lahko dobro svetoval,« še dodaja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki