fbpx
E-UTRIP
Featured Dobro je vedeti Narava & zdravje Novice Ribnica Šport Starševstvo Starševstvo Zanimivosti In zabava

Največji kolesarski poligon že odprt

Leto dni po odprtju športnega parka sta podžupan Aleš Mihelič in župan Samo Pogorelc slavnostno odprla še kolesarski poligon. Ribniški “pumptrack” je tako največji v Sloveniji, za seboj je pustil celo mariborskega.

Ribniški župan Samo Pogorelc ob tem dogodku ni skrival zadovoljstva, saj občina v svoji razvojni politiki tudi na področju športne infrastrukture sledi najboljšim primerom v Sloveniji. Poligon se razteza na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od tega bo same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom sta na voljo dva poligona – manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim.

Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje. Med drugim razmišljajo o balinišču ali fitnesu na prostem, lokalu za izposojo športne opreme (kolesa, kanu, surf…)  oziroma gibalnemu parku, kot ga imajo v Murski Soboti.  

Skratka, želijo si, da bi to degradirano območje postalo medgeneracijsko središče. Vrednost opravljenih del je znašala nekaj več kot 50 tisoč evrov, precej denarja od te vsote so primaknili številni sponzorji. Ob odprtju parka se je zvrstila vrsta spremljevalnih in tekmovalnih dogodkov, tudi pokalna dirka Pumpaj Slovenija.

  (mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki