fbpx
E-UTRIP
Klapa Šufit bo v kočevski Športni dvorani nastopila 10. februarja 2023.
Aktualno

Klapa Šufit prihaja v Kočevje: Slovensko občinstvo je veliko bolj sproščeno

Klape že dolgo navdušujejo slovensko občinstvo in polnijo koncertne dvorane. Zagotovo poznate uspešnico “Ne diraj moju ljubav”, ki jo je leta 2012 predstavila klapa Šufit. Nastanek klape Šufit sega v leto 1992, ko je profesor Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Tako je tudi nastalo ime klape “Šufit”, po naše podstrešje. Istega leta so prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja. In ostalo je zgodovina … Klapa bo kmalu ponovno razveseljevala tudi kočevsko občinstvo. Podoživite Dan Ljubezni s klapo Šufit, 10.02.2023 ob 18:00 v Športni dvorani Kočevje. Člani klape so si vzeli nekaj časa tudi za naše bralce.

V Kočevju ne boste prvič, česa se spomnite od prejšnjega nastopa pri nas? Ste imeli kaj časa in si ogledali mesto?

Seveda se spomnimo koncerta, bilo je odlično. V spominu nam je ostala tudi dobro razpoložena publika. Na žalost smo vedno tako leteči, da niti nimamo časa za ogled mest, kjer nastopamo.

Kakšna je slovenska publika, če jo lahko primerjamo s hrvaško?

Slovensko občinstvo je veliko bolj sproščeno, na nastopih v Sloveniji vedno uživamo in upamo, da bo tokrat tudi tako.

Katero pesem publika najglasneje prepeva z vami?

Mislim, da je odgovor seveda znan vsem. To je naša pesem “Ne diraj moju ljubav.”

Klapa Šufit ponovno prihaja v Kočevje.
Klapa Šufit ponovno prihaja v Kočevje.

Se vam je tekom številnih let na odru pripetilo kaj nepričakovanega, morda smešnega?

Ker so nastopi v živo naša stalnica, so stalnica tudi nepričakovane situacije. Največkrat smo pozabili tekst in kot pravi Dalmatinci, takšne pripetljaje na odru izpeljemo na humoren način.

Se člani skupine sicer družite tudi v zasebnem življenju?

Seveda. Večinoma ob žaru in dobrem vinu. Lahko trdimo, da prav prijateljstvo skupino drži skupaj že 30 let.

Vas je presenetil tako velik uspeh pesmi “Ne diraj moju ljubav”? Je tudi vaša najljubša oziroma na katero pesem ste najbolj ponosni?

Nihče ne more napovedati, katera pesem bo prepričala občinstvo in postala hit. K vsaki pesmi pristopimo z enakim zanosom in upamo, da bo publika na koncu to prepoznala. Moramo priznati, da je tudi nam pesem “Ne diraj moju ljubav” ena najljubših in smo upravičeno zelo ponosni na njo. Kar dodatno potrdi tudi 40 milijonov ogledov na YouTube. Vabljeni, da zapojete z nami na koncertu in veseli smo, da se ponovno vidimo v Kočevju.

“I pozdrav i poziv ljudi da dolaze.
Jedva čekamo da se vidimo ponovno u Kočevju i pozivamo Vas sve da dođete u što
većem broju i da zajedno uživamo u dalmatinskoj pismi.
Veliki pozdrav od klape Šufit!”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki