E-UTRIP
Dupljaki so video koncert v živo predvajali s kostelskega gradu. Foto: Tamburaška skupina Dupljak
Featured Glasba Kultura

Dupljaki ponesli glas Kostela čez ocean in v deveto vas

Tamburaška skupina Dupljak je v petek, 5. marca 2021 odigrala svoj prvi novodobni koncert na družabnih omrežjih v živo. »DUPLJAKof grajski video live koncert ob dnevu žena« smo v sodelovanju z Občino Kostel, Zavodom za kulturo in turizem Kostel in Javnim skladom za kulturne dejavnosti OI Kočevje izvedli v idiličnem ambientu čudovitih soban gradu Kostel.

Privabili tudi občinstvo iz ZDA, Kanade, Avstralije, Švedske,…

Do sedaj ima koncert že preko 20.000 ogledov po celem svetu. Počaščeni smo, da so si ga ogledali in pošiljali čez oceanske pozdrave navdušenci iz ZDA, Kanade in Avstralije. Domači publiki se je pridružila tudi publika s Švedske, iz Španije, Belgije, Nemčije, Avstrije, Švice in držav bivše Jugoslavije. V Sloveniji smo doživeli odziv iz prav vseh kotičkov preljube domovine.

V DSO Kočevje in Ribnica se je pelo in plesalo

Na povabilo dijakinje 5. letnika Gimnazije in Srednje šole Kočevje, ki se je v svoji projektni maturitetni nalogi odločila za temo »Vez med generacijami« smo DUPLJAKi v četrtek, 4. 3. 2021 razveselili tudi oskrbovance Domov starejših občanov v Kočevju in Ribnici. Kljub temu, da smo se lahko gledali in slišali samo od daleč, smo vsi skupaj začutili človeško toplino, objeme, srčke in zvrhan koš poljubčkov, ki so preplavili prizorišči.

Zahvaljujemo se sponzorjem projekta: Občini Kostel, Jskd OI Kočevje, Zavodu za kulturo in turizem Kostel, Občini Ribnica, podjetjem Inotherm d.o.o., Melamin d.d., Rotis d.o.o., Recinko d.o.o., Rofix d.o.o., Strip’s d.o.o., Spl d.d., Travertino d.o.o.in Im tours d.o.o.

Iskrena zahvala vsem, ki ste si koncert ogledali in srčno povabilo vsem, ki si ga še niste uspeli. Ja, res je bilo »jaku, jaku lipu«.

Posnetek koncerta je dostopen na naslednjih povezavah:

FB Tamburaška skupina DUPLJAK https://www.facebook.com/events/168044884926254

FB Zavod za kulturo in turizem Kostel https://www.facebook.com/events/726759768030006

Marjan Lisac, vodja tamburaške skupine DUPLJAK

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki