fbpx
E-UTRIP
Featured Šport Tenis

Vpis v šolo tenisa!

DOKAZANO! Tenis v povprečju podaljša življenje za skoraj 10 let

Z vprašanjem, kako šport deluje na življenjsko dobo, so se ukvarjali pri zdravstveni reviji Mayo Clinic Proceedings in ugotovili, da življenjsko dobo v največji meri podaljša prav tenis, in to za 9,7 let. Tenis namreč zahteva veliko mero tako psihične zbranosti kot fizične pripravljenosti, glede na to, da gre za individualni šport pa pozitivno vpliva tudi na samozaupanje in samopodobo nasploh.

V Teniškem klubu Kočevje se teh in še mnogih drugih prednosti v zadnjih letih zavedajo še toliko bolj, saj po besedah predsednika Ivana Gabriča ogromno pozornosti, truda in energije posvetijo prav predstavitvi tenisa mlajšim otrokom (in njihovim staršem).

Dejstvo je, da je tenis šport, ki ogromno pripomore k otrokovemu razvoju, tako psihičnem kot fizičnem, saj zahteva uporabo vseh tistih danosti, ki so v obdobju največjega in najhitrejšega razvoja še kako pomembne – gibanje, razmišljanje, koordinacija, predvidevanje in, kar je najpomembnejše – zaupanja vase in v svoje zmožnosti.

Še vedno so v Sloveniji med najbolj priljubljenimi športi definitivno skupinski, se pa v zadnjih letih zanimanje za tenis povečuje. »Noben šport se dejansko ne more primerjati z nogometom, definitivno pa se tenis lahko primerja z ostalimi športi. Vedeti je treba tudi, da se le malo kateri šport lahko po kompleksnosti in težavnosti samega učenja in razvoja igranja primerja s tenisom. Njegova kompleksnost in pot do »znam igrati tenis« je daljša kot pri drugih športih,« pove Gabrič in doda, da se TK Kočevje razvija s svetlobno hitrostjo, v zadnjih letih se je število članov povečalo za več kot trikrat.

»Čar tenisa je v njegovi kompleksnosti«

Za marsikoga – vsaj na začetku – je pri tenisu »težava« njegova kompleksnost, ki pa se s treningi spreminja v čar. Treba se je naučiti ogromno posebnih gibov, razmišljanja in razumevanja, da igro dodobra osvojimo, a ko zmožnosti zapletenega taktičnega razmišljanja združimo z usklajeno motoriko, postane jasno, zakaj je tenis šport za užitek in šport, ki je koristen za telo in duha.

Kdaj začeti?

Otroci so že pri štirih ali petih letih pripravljeni na učenje tenisa, a takrat seveda vse poteka skozi igro, torej skozi zabavne, luštne in smešne naloge, ne pa skozi dejanski trening.
Najbolje je torej začeti s predšolskimi otroci, seveda pa so dobrodošli tudi osnovnošolci.
Treningi za začetnike potekajo dvakrat tedensko, po letu ali dveh se naši člani na igrišču srečajo že trikrat ali štirikrat tedensko, tisti, ki tudi tekmujejo na raznih tekmovanjih pa celo petkrat tedensko.

PRVA DVA TRENINGA BREZPLAČNA!

V TK Kočevje se zavedajo, da bi otroci radi poskusili marsikaj – danes nekaj, jutri drugo, pojutrišnjem tretje… Zato so sklenili, da vsakemu otroku ponudijo prvi teden treninga brezplačno.

»Enostavno, včasih mislimo, da nas veseli nekaj, pa hitro ugotovimo, da nam to »nekaj« sploh ni všeč. Seveda, po dveh treningih še ne moremo vedeti zagotovo, ali nam je ta šport všeč ali ne, lahko pa vsaj približno in od blizu ocenimo, ali nam to predstavlja užitek in zabavo ali ne,« odločitev pojasni predsednik.

OTROCI! VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki