fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Narava & zdravje Novice Ribnica Šport Zdravje

Športno dogajanje v Dolenji vasi z že 18. Tekom Po lončariji

Teden prej kot ponavadi, se je v Dolenji vasi zgodil že 18. Tek po Lončariji, ki ga organizira Športno in turistično društvo Lončar in spada v sklop Tekov Dolenjske 2019 za pokal Vzajemne.

Na 9,4 kilometrov dolgi, razgibani progi, se je proti večeru podalo 110 tekmovalk in tekmovalcev, ki so imeli idealne pogoje za tek. Razdaljo je najhitreje opravil trikratni zmagovalec dolenjevaškega leta Sebastjan Puš (Matick Novo mesto), s časom 31,33 minut, pred Stašem Tomšičem s časom 31,38 in Maksom Škufca (oba iz Ribnice) s časom 32,39. Pri ženskah je slavila komaj 16-letna Monika Bartol iz Ribnice z odličnim časom, primerljivim z najboljšimi v članski konkurenci, in sicer 33,18 minut. Druga je bila Klara Ljubi (Novo mesto) s 37,35 minut, tretja pa Tina Slajko (Bela Krajina).

Poleg posamičnih uvrstitev je poteklo tudi tekmovanje trojk, tek na dva kilometra ter za najmlajše tek na 300 in 600 metrov. »Čeprav je v večerni osrednji tekmi nastopilo nekoliko manj tekmovalcev kot leta doslej, smo z dogodkom več kot zadovoljni,« je dejal Simon Pogorelc, od marca novi predsednik Turistično športnega društva Lončar.

Za popestritev celodnevnega dogajanja dolenjevaške sobote so letos prvič uvedli tekmovanje Lončarija treil. 51 tekmovalcev, kar je izjemen odziv, se je udeležilo teka in pohoda na 26-kilometrski progi. Kočevar Andraž Medvešek je zlahka opravil s konkurenco na treil tekmovanju, med članicami pa je na isti progi zmagala Lea Divjak Radivojević.

Ob 18-letnici Teka po lončariji so organizatorji dogodek nadgradili tudi s »Kuihno na steržaj«, gastronomskim razvajanjem za vse generacije.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki