E-UTRIP
Vrtec Ostržek
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Število otrok v vrtcu v Kočevju in Ribnici drastično upadlo

Zaradi novega, spremenjenega odloka, ki ga je prejšnji teden sprejela vlada, je prisotnost otrok v vrtcih v tem tednu še toliko bolj okrnjena, kot je že bila. V nujno varstvo so odslej namreč lahko vključeni zgolj tisti otroci, katerih oba starša delovne obveznosti opravljata v panogi, ki se smatra kot kritična, nujno potrebna infrastruktura za delovanje v času epidemije.

Kakšno je torej stanje v Kočevju in v Ribnici? Koliko otrok je sedaj vključenih?

O tem smo povprašali ravnateljico Vrtca Kočevje Ireno Robič in ravnatelja Vrtca Ribnica Andraža Casermana.

V kočevskem vrtcu je od včeraj v nujno varstvo vključenih 29 otrok. Spomnimo, da so v času zaprtja vrtcev beležili dokaj konstantno prisotnost otrok, ki se je gibala okrog 90 otrok dnevno od 540-ih, kolikor jih je vpisanih vseh skupaj. Ta teden je to število tako občutno upadlo, starši pa so prisiljeni poleg rednih delovnih obveznosti doma še paziti, vzgajati in skrbeti za majhne otroke, ki večinoma potrebujejo precej pozornosti.

Število otrok je v tem tednu občutno upadlo tudi v ribniškem vrtcu, v katerem je bilo včeraj prisotnih 57 otrok. Od zaprtja vrtcev so namreč beležili od 90 do nazadnje preko 120 otrok.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki