fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Kultura Novice Umetnost

Začetek propadanja sakralnih objektov v Kočevskem Rogu

Občan, ki mu očitno ni vseeno za sakralne objekte v Kočevskem Rogu, nas je obvestil, da osrednji objekt, kjer se vsako leto odvija tudi cerkvena maša, propada.

Stanje smo preverili in si ogledali tudi sami ter ugotovili, da je stanje resnično zaskrbljujoče in da so objekti v začetni fazi propadanja.

Na strehi je bilo mogoče opaziti poskus odstranitve bakrene strehe in voda posledično zateka po zidovih ter uničuje umetnine v notranjosti. Tudi mozaike, od katerih že odpadajo manjše barvne ploščice.

Gre za objekte, ki so bili postavljeni pred malo več kot desetimi leti in tako hitro propadanje ne prinese nič dobrega. Poleg tega gre tudi za turistično zanimivo destinacijo, saj jo letno obišče kar nekaj turistov. Enkrat na leto pa se tu tre tako politikov kot lokalnih pomembnežev. A objekti svojo simboliko poudarjajo tudi ostalih 364 dni, zato je zanje potrebno primerno skrbeti.

Težava, na katero smo naleteli, pa je, da se ne ve, kdo je zadolžen za vzdrževanje objektov. Zadevo še raziskujemo in bomo objavili več informacij takoj, ko jih prejmemo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki