fbpx
E-UTRIP
Pred njim sta v koloni vozila oče in prijatelj.
Aktualno Črna kronika Kočevje Kronika

Smrt 26-letnega motorista: pred njim vozila oče in prijatelj

Hlapi bencinskih motorjev in svoboda gibanja v prebujajoči naravi je skupino šestih do osmih motoristov, članov kluba Divja jaga iz Vranovičev pri Črnomlju, v soboto zvabila v smeri Kočevja.

Ves čas naj bi se, upoštevajoč predpise, peljali v koloni do sredine poti med naseljema Zagozdac in Čeplje v Poljanski dolini. Tam je, kot so zapisali na Policijski upravi Ljubljana in kot so tudi povedale priče, 26-letni voznik motornega kolesa zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh ter trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 31-letni voznik iz Sežane.

Motorist je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično opremo. Policisti bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. »Dve ali tri minute po nesreči sem se slučajno znašel tam. Motor se je zaril pod avtomobil, motorist pa je ležal na drugem koncu ceste,« je prizor opisal Alojz Šmalcelj, predsednik PGD Predgrad, ki je bilo takoj aktivirano na pomoč, enako tudi PGD Kočevje.

»Po pričevanju voznika Audija, se je motoristu skušal izogniti, a se mu ni mogel. Udarec je bil silovit,« je povedal Igor Kalinić, predsednik PGD Kočevje. Ponesrečeni motorist , ki je bil pripravnik, sicer izjemno priljubljen mladenič, je v koloni vozil zadnji, pred njim pa njegov oče, s katerimi naj se dolgo časa ne bi videla, in prijatelj. Tragedija brez primera.

»To me je osupnilo. Ostal sem brez besed. Vsi so bili zelo potrti,« je povedal Milan Oman, ki je bil vpoklican, da odpelje poškodovano vozilo.    

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki