fbpx
E-UTRIP
Featured Črna kronika Kronika Ribnica

Ponoči se je v Ribnici oglasil rdeči petelin – nove podrobnosti

Malo po poldrugi uri zjutraj se je v podjetju Riko hiše d.o.o oglasil rdeči petelin, ki je zublje sprva kazal v silosu za žagovino, ko je slednja počasi tlela, kmalu pa tudi na ostrešju betonskega objekta, v velikosti okoli 120 kvadratnih metrov. Tam je ogenj zajel inštalacijsko opremo z filtri, visoki plameni pa so pričakali prihod gasilcev, ki so se nemudoma, zelo hitro, odzvali klicu dežurnega z centra 112.

»Šlo je za večji požar, ki smo ga zajezili na silosu in objektu za odsesavanje in ventilacijo za žagovino. Ta del je uničen, v požaru je zgorelo tudi okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja in okoli 180 kubičnih metrov žagovine,« je poudaril Rok Šilc, poveljnik PGD Ribnica. Razmere in škoda požara bi bile zagotovo neprimerno večje, če se gasilci ne bi tako odločno spopadli z že razvitim ognjem, saj je v borbi z njim štela vsaka minuta. Tako so obvarovali skladišče z naftnimi derivati, kotlovnico in seveda večjo halo, v kateri sicer izdelujejo lesene hiše.

Vodja intervencije Nejc Mohar je dejal, da je bil ta požar, ki ga je gasilo 50 gasilcev iz PGD Ribnica, Dolenja vas, Nemška vas, Goriča vas, Otavice in Bukovica, eden največjih v zadnjem letu. Vzroke za nastanek preiskujejo kriminalisti.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki