fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Potrdili sedem novih okužb, hitri testi so bili negativni

Včeraj so v ZD Kočevje testirali 23 oseb na COVID-19. »Potrdili smo sedem novih okužb, štiri iz naše občine, enega iz Ribnice ter dva iz področja Videm-Dobrepolje. Pri vseh je izvor okužbe znan, v večini gre za prenos v družini, pri eni osebi na delu,« sporočajo. Poleg tega pa so opravili tudi 99 hitrih testov, ki pa so prav vsi bili negativni.

»Rezultati so vzpodbudni! Dobro nam gre. Vsem, ki se obnašate odgovorno in pomagate preprečevati širjenje okužbe, se v imenu najbolj ogroženih in nas, ki z njimi delamo, zahvaljujem. Vztrajajmo!« pravi direktorica Polona Vidič Hudobivnik.

Pravi, da je obetavna tudi zainteresiranost za cepljenje proti COVID-19. »Prijave se vrstijo, samo danes jih je bilo zbranih preko 400 novih, skupno število je preseglo 1.400. Začnemo, kot že rečeno, s starostniki nad 85 let. Interes za cepljenje bo očitno presegal dostavo novih odmerkov.
Upamo, da se s cepljenjem začenja konec tega napornega in izzivov polnega obdobja,« dodaja.

Jutri množično testiranje v Osilnici

Jutri bodo zdravstveni delavci iz Kočevja izvajali presejalno množično testiranje prebivalstva v zdravstveni postaji Osilnica med 8.00 in 10.00. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki