fbpx
E-UTRIP
(Foto: Občina Kočevje)
Featured Kočevje Novice Občina

Kočevje je bilo uspešno pri petih projektih, sofinanciranih iz evropskih sredstev

Leta 2015 je bila s podpisom partnerske pogodbe ustanovljena Lokalna akcijska skupina (LAS) Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, ki je pogodbeno partnerstvo javnih in zasebnih subjektov na območju občin Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče. CLLD (Community Led Local Development) oziroma lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, je poseben pristop k razvoju podeželja »od spodaj navzgor«, ki se izvaja na lokalni ravni.

Temelji na izvajanju lokalnih razvojnih strategij in projektov ob aktivni vlogi lokalnega prebivalstva. Pričel se je izvajati leta 1991 kot pobuda Evropske unije in je postal sestavni del politike razvoja podeželja. Namenjen je vsem zainteresiranim prebivalcem podeželja, ki želijo poiskati in razviti lokalne pobude za razvoj svojega območja in sodelovati pri njihovi izvedbi.

Do sedaj je bilo skupaj objavljenih že 7 javnih pozivov. Na šestih javnih pozivih je bilo iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Evropskega sklada za regionalni razvoj sofinanciranih 32 projektov v skupni višini 1,8 mio evrov, projekti sedmega javnega poziva so še v postopku izbora.

Občina Kočevje je bila uspešna pri petih projektih

Občina Kočevje je bila v vlogi vodilnega partnerja uspešna s petimi sofinanciranimi projekti v višini 294.000 evrov, nič manj uspešni pa niso bili partnerji iz občine Kočevje, in sicer z desetimi projekti, sofinanciranimi v višini 0,5 mio evra. Skupaj so občina in partnerji iz občine Kočevje prejeli kar 47 % vseh razpoložljivih sredstev iz obeh omenjenih evropskih skladov. Ostala sredstva so prejele druge občine in partnerji iz teh občin.

Projekti Občine Kočevje, kot vodilnega partnerja, so: Kali danes – za prihodnost, RTM Kočevska 2, Ena kapljica lahko reši svet – ozaveščanje o zbiranju odpadnega jedilnega olja, Romska kultura zate in zame in Park medgeneracijskega sodelovanja.

M.K./ Katja G., Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki