E-UTRIP
(Foto: DSO Kočevje)
Featured Društva Kočevje Novice Občina

DSO Kočevje z novim pripomočkom – “zbliževalnikom”

Aljaž Štemberger iz Kočevja je Domu starejših občanov Kočevje doniral inovacijo, s pomočjo katere lahko starostniki kljub situaciji s koronavirusom doživijo pristnejši stik s svojimi bližnjimi. Poimenoval jo je “zbliževalnik”, saj je namenjen zbliževanju dragih oseb in je izdelan po ideji Mertelj Vrabič Arhitekti. V času izolacije tako služi za obiske svojcev, ki jih vsakodnevno izvajajo v avli doma.

Pobudo in pomoč pri realizaciji je Aljaž prejel od Občine Kočevje in podjetniškega inkubatorja. Ob tem dejanju zaposleni v DSO izražajo iskreno hvaležnost in pravijo, da so pripomoček z veseljem sprejeli, saj jim je v veliko pomoč pri ohranjanju socialnih stikov in psihofizičnega zdravja njihovih stanovalcev.

“Pristen osebni stik vliva upanje in spelje pozornost stran od razmišljanja o virusu in okužbah. PVC folija, ki loči svojca od stanovalca je tako tanka, da se pri dotiku rok ali obraza začuti toplota telesa. Po besedah naše stanovalke: »Toplo mi je v roke, toplo mi je v srce.«,” še dodajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki