fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Starševstvo Zanimivosti & Zabava

Poletavci in NajPoletavci: Spodbujajmo branje tudi med počitnicami

Počitnice so tu in v knjižnici ponovno vabimo vse otroke in najstnike, da se nam pridružite pri Poletavcih in NajPoletavcih. Osnovna pravila ostajajo enaka od samega začetka. Poletavci (otroci, stari med 7 in 12 let) naj 30 dni po 30 minut berejo čtivo po lastni izbiri, odrasli pa to potrdijo s podpisom na bralni seznam, ki ga lahko dobite v knjižnici ali na naši spletni strani.

NajPoletavci (najstniki, stari med 13 in 16 let) morajo prebrati tri debele knjige ter napisati svoje mnenje o literarnem junaku, ki jih je najbolj navdušil. Mnenja zbiramo na spletni strani www.najpoletavci.si. Obe bralni akciji potekata do 10. septembra, jeseni pa bomo vse bralce nagradili s priznanji, majicami in lepimi nagradami na poletavski zabavi.

Priznanje za Poletavce oz. NajPoletavce lahko šolarji v naslednjem šolskem letu uveljavijo kot eno prebrano knjigo za bralno značko. Še posebej vabimo k sodelovanju mlade bralce, saj jim bo počitniško branje pomagalo pri ohranjanju bralne kondicije in lažjemu začetku novega šolskega leta.

Neža Tanko, Knjižnica Miklova hiša

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki