fbpx
E-UTRIP
Arhiv.
Izpostavljeno Aktualno

Naraščala bo tudi Kolpa

Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Naraščanje rek se bo v petek čez dan stopnjevalo in razširilo na večji del države, poplave pa se bodo ponekod nadaljevale in ponekod še stopnjevale tudi v soboto.

Kot so v izrednem biltenu opozorili na Arsu, so v noči na petek verjetne poplave hudournikov in manjših rek v severni in osrednji Sloveniji, v petek čez dan in v noči na soboto pa poplave rek v Podravju, Pomurju, v Posavju, v porečju Savinje in Krke, Kolpe ter na širšem območju osrednje Slovenije.

Poplave se bodo predvidoma nadaljevale in ponekod še stopnjevale tudi v soboto. V tem času bo na območjih z močnejšimi nalivi poplavila tudi padavinska voda v več delih države, so še opozorili.

Arso je sicer za danes popoldne, ponoči in petek za vse državo že razglasil oranžno opozorilo. Ob krajevnih plohah in nevihtah so možni močni nalivi. V času plime se bo morje razlivalo po najbolj izpostavljenih delih obale. Oranžno opozorilo začne danes v večjem delu države veljati po 18. uri in ostaja v veljavi vse do petka okoli 23. ure.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki