fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Gorenje: Dela na cesti bodo končana konec julija

V Gorenju so se pričela dela za ureditev prehoda za pešce na državni cesti, ki se ga bo opremilo z znaki z notranjo osvetlitvijo. Hkrati se bo uredilo še avtobusni postajališči, javno razsvetljavo, korigiralo priključka občinskih cest na državno cesto, uredilo površine za pešce in asfaltiralo celoten odsek ceste.

Na Občini Kočevje dodajajo, da se bodo izvedla tudi dela za rekonstrukcijo vodovoda in kanalizacije.

Projekt je financirana s strani Direkcije za infrastrukturo v višini 290.586 EUR. Delež Občine Kočevje znaša 236.733 EUR, in vključuje tudi sredstva namenjena obnovi vodovodnega sistema. Pogodbeni rok izvedbe je 31. 7. 2023.

V času izvajanja del bo prihajalo do polovičnih in popolnih zapor ceste. Pristojni zato pozivajo k strpnosti in previdnosti. Trenutno je urejena polovična zapora glavne ceste, ki je regulirana s semaforji, ter popolna zapora priključka lokalne ceste iz smeri Klinje vasi. Obvoz je možen skozi Kočevje. Stanovalci bodo do svojih objektov lahko dostopali v dogovoru z vodjo gradbišča.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki