E-UTRIP
Kvartet Zvon je postal kvintet Zvon.
Featured Društva Novice

Zvon poslej odmeva nekoliko drugače

Pred dvanajstimi leti so žametne glasove v oktetu Zvon združili štirje prijatelji: Božo Zalar, Janko Drobnič, Ivan Šega in Janez Mrhar. Za njimi je od takrat vrsta nastopov ne le v širi okolici območja suhe robe ampak večkrat tudi na odrih slovenskih kulturnih domov, prireditvenih dvoran, letnih gledališčih in še kje.

Štirim mušketirjem se je februarja pridružil še peti glas, glas profesorice glasbe Tetyane Ozirske, ki je hkrati tudi pevovodja. “Mene je bil malce izdal glas, sedaj sem ga, kot se temu reče, poštimal. Kar pogosto nastopamo,” je dejal Šega in novo moč okteta pohvalil, saj počasi, a zanesljivo uči in prepeva njihov repertoar ljudskih pesmi, seveda tudi njeno pedagoško delo pušča sledi.

“Ja, svoje ustvarjalnosti želimo preliti na novo zgoščenko in s tem obeležiti večletno prednost ohranjanju slovenske ljudske pesmi,” se veseli vodja kvarteta, Božo Zalar.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki