E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Novice Ples Ribnica Šport Zdravje

Uspešna sezona za Plesni klub Jasmin

Ker se začetek nove plesne sezone 2019/2020 že nestrpno približuje, bi vam v Plesnem klubu Jasmin radi predstavili dosežke pretekle sezone.

Na tekmovalni ravni je letošnji največji uspeh prebitje Vite Bojc, ki prihaja iz Dolenje vasi in potrjuje to, da Plesni klub Jasmin uspešno že tri leta deluje tudi na Ribniškem koncu, v reprezentanco Slovenije, pa 5. mesto na državnem prvenstvu v hip hopu med člani battle ter udeležbo na uradnem evropskem prvenstvu v Riminiju. Vita je sodelovala tudi na raznih plesnih festivalih in domov prinesla zmage. Četrtfinalistka na državnem prvenstvu v hip hopu je bila naša 11-letna Dora Križman iz Stare Cerkve. Dora je imela možnost plesati tako na uradnem evropskem prvenstvu, kjer je v konkurenci 150-ih najboljših plesalcev dosegla 80. mesto, kot tudi na plesnem festivalu Dance star, kjer si je priplesala 2. mesto. V standardnih in latinskoameriških plesih ima Plesni klub Jasmin že kar nekaj let vidne rezultate. Letos sta to še potrdila z zmago, enim drugim ter enim tretjim mestom na državnem prvenstvu Maruša Rako in Patrik Klun. Tudi Gal Pohar in Ana Južnič sta si priplesala 7. mesto na državnem prvenstvu v 10-ih plesih.

Na ljubiteljski ravni pa se lahko pohvalimo s tem, da vedno bolj širimo plesno kulturo ter ljubezen do gibanja vse od Velikih Lašč, pa do Kolpe. Veliko ljudi pleše družabne plese v paru za odrasle, saj to omogoča druženje, potenje in spodbuja kognitivne sposobnosti. Prav tako je zelo priporočljiva plesna vadba za seniorje, ker preprečuje demenco in druge bolezni. Na tem mestu bi pohvalili plesno skupino Zimzelenke iz DU Kočevje, ki že šesto leto sodelujejo s PK Jasmin in so maja na Rabu v konkurenci 17-ih točk iz 11-ih držav priplesale 3. mesto v kategoriji nad 45 let. Zelo dobre so plesne urice pri predšolčkih, saj se otroku skozi igro ohrani ritem in posluh za gib, ki ga ima v sebi takoj po rojstvu, vendar ga lahko izgubi, če ga v zgodnjih letih ne spodbuja in neguje. Pohvalili bi tudi vse Zumbačice, Salserke in tiste, ki skrbijo za svojo kondicijo s plesno vadbo in pilatesom. Kot pravijo strokovnjaki, je za zdravje potrebna raznolika in zmerna prehrana, 8 ur spanja in 30 minut konstantnega gibanja. Za slednjega smo odgovorni mi. Pridružite se nam!

Letos se je na povabilo Pop tv-ja za sodelovanje v priljubljeni oddaji Zvezde plešejo odzval glavni učitelj Plesnega kluba Jasmin, Aleksej Rubcov. Tri mesece ste ga tako lahko spremljali ob nedeljah. Sam pravi, da je bil to zanj naporen, a izjemno prijeten in profesionalen plesni projekt.

Jasmina Arko, Plesni klub Jasmin

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki