E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Novice Odbojka Šport

Uspešna sezona “kočevskih beachvolistov”

V petek, 2. 8.2019 se je za kočevske igralce odbojke na mivki končala še ena uspešna sezona. V času od junija do avgusta, so se udeležili raznih tekmovanj:

Jan Rifelj je v paru z Anejem Jarnijem osvojil dvakrat 5. mesto v Dolenjski regiji, Nejc Levstik je v paru z Žužemberčanom Tristanom Hrovatom osvojil 3. in 4. mesto v Dolenjski regiji, Rok Drobnič pa je z Mariborčanom Nejcem Najdičem osvojil dvakrat 1. mesto v Dolenjski regiji ter si tako izboril uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji. Četrtfinalni in polfinalni boji so potekali 20. 7. 2019 v Kranju. Naša fanta sta se najprej pomerila s parom Cestnik/Švajger in zmagala z 2:0 (18,9), nato pa sta za vstop v finale premagala še par Juvan/Oderlap, in sicer z 2:1 (-17,15,5). Finalna tekma je potekala v sklopu FIVB turnirja v Ljubljani. Prvi niz se ni odvijal po naših željah, saj sta Mugerli in Jeklin močno pritisnila s servisom, tako da je imel Rok obilo težav s sprejemom, kar se je odražalo pri rezultatu 21:9 za »Kanalski« par. V drugem nizu se je Rok uspel zbrati in popraviti sprejem, tako da sta z Nejcem z lahkoto dosegala napadalne točke. Tokrat sta imela težave Mugerli/Jeklin in naša fanta sta jima vrnila z zmago 21:13. V tretjem nizu pa se je odvijala prava drama, bolje sta ga začela Rok in Nejc, vendar se jima je pri rezultatu 4:2 ustavilo in pobudo sta prevzela Kanalca. Pri vodstvu z 11:8 za Jeklina in Mugerlija je že kazalo, da je tekme konec, vendar sta se naša fanta še enkrat pobrala in izenačila na 13. točki. Kljub vsemu sta do prve žoge za zmago prišla Kanalska fanta, vendar jo je Rok z napadalnim udarcem izničil. Ob koncu sta imela več sreče Rok in Nejc in tekmo zmagala s 17:15 ter tako osvojila naslov državnih prvakov U 14.

Kočevski »beachvoleist« Sergej Drobnič pa je 20. 7. 2019 na članskem državnem prvenstvu, v paru z Danielom Pokršnikom osvojil 2. mesto v Sloveniji. V skupini sta premagala Erpiča in Bregarja z 2:0 ter Renka in Porta prav tako z 2:0. V četrtfinalu sta bila potem boljša od Lobnika in Primca in v polfinalu še od Berka in Gruta. Žal sta v finalu Boženk in Jakopin pokazala več znanja in premagala naš par z 2:0. Kljub vsemu je to najboljša članska uvrstitev »kočevskih« odbojkarjev do sedaj.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki