fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje

V Slovenijo prišla Marina Gibson, ena najbolj znanih ribičk muhark na svetu

Marina Gibson je strastna ribička, certificirana inštruktorica „Fly Fishers International“ (CI), trenerka in vodička, hkrati pa tudi pisateljica in spletna vplivnica, ambasadorka muharjenja. Po poteh svoje nadarjene mame Joanne Gibson, prav tako predane muharke, je Marina že od samega otroštva velik del svojega življenja posvetila ribištvu ob vsaki priložnosti, kjer koli na svetu. Na posestvu Swinton v severnem Yorkshiru je lani ustanovila The Northern Fishing School, kjer skupaj s svojo ekipo poučuje umetnosti in tehnike muharjenja, ki postaja vse bolj priljubljen šport.

Ljubiteljica muharjenja in zelenega turizma je včeraj, 7. septembra, v spremstvu Fly Fishing Nation, vodilnega kreatorja vsebin in odprav v svetu muharjenja, na povabilo turistične agencije Green Adventure prispela v Slovenijo. V sklopu turističnega produkta Green Adventure Fish & Fly Trio bo obiskala nekaj od najboljših slovenskih ribolovnih destinacij tako v široko poznanem Posočju kot tudi skrite dragulje na Dolenjskem in Kočevskem. Fish & Fly Trio je namreč prestižni turistični produkt, nagrajen na letošnjem natečaju Snovalec Slovenske turistične organizacije. Produkt ponuja doživetje na 3 različnih ribiških destinacijah in gostom zastavlja »trojni izziv«, da v 3 dneh ujamejo 3 domorodne ribje vrste; lipana v reki Kolpi, potočno postrv v reki Krki in soško postrv v reki Soči. Produkt je edinstven te vrste v Sloveniji in se izvaja tekom celotnega leta – tudi pozimi, ko bodo ribiški gostje skušali ukaniti sulca – kralja slovenskih voda. Vključuje tudi vrhunska kulinarična doživetja pri 3 različnih lokalnih ponudnikih. Da bo doživetje res prvovrstno in kot namiguje že samo ime produkta, goste v sodelovanju s podjetjem Flycom Aviation čaka tudi polet s helikopterjem na relaciji Novo mesto – Bovec, kjer si bodo čudovito Slovenijo lahko ogledali tudi s ptičje perspektive.

Spoznavni dan

Marina Gibson in člani ekipe Fly fishing nation so po prihodu in nočitvi v Hotelu Center Novo mesto, dan preživeli v znamenju spoznavanja nove dežele in načrtovanja skupnih aktivnosti v času, ki ga bodo preživeli v Sloveniji. Po bogatem hotelskem zajtrku so opravili kratek sprehod skozi središče Novega mesta, nato pa se odpravili na izlet do izvira reke Krke. V spremstvu Saše, našega ribiškega vodnika, so si dodobra ogledali najzanimivejša mesta za ribolov v zgornjem delu Krke, ki jih sicer čaka v sredo. Sledil je premik do Gostilne Vovko na Ratežu, ki bo naslednje tri dni dom naših gostov.

Jutri Marino in ekipo Fly fishing nation čaka prvi “delovni” dan in prvi izziv v sklopu produkta Fish & Fly TRIO – ujeti lipana v reki Kolpi.

Matjaž Kuzma, Green Adventure

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki