fbpx
E-UTRIP
Društva Featured Gospodarstvo Kočevje Novice Ribnica

Spodbujanje podjetništva med mladimi

V torek, 26. marca, smo zaposleni z Razvojnega centra Kočevje Ribnica, tokrat že tradicionalno, na GSŠ Kočevje pripravili predavanje z naslovom Prvi koraki v podjetništvo. Dijakom 3. letnika gimnazijskega programa smo predstavili postopek odprtja podjetja, razlike med s.p.-jem in d.o.o.-jem, oblike računovodstva in institucije iz lokalnega okolja, ki jim lahko pomagajo na podjetniški poti. Ob koncu predavanja so sledila številna vprašanja, kar daje vedeti, da podjetništvo mlade zanima oz. si marsikdo želi postati podjetnik.

V petek, 29. in soboto, 30. marca pa je v okviru projekta SPOT Svetovanje JV Slovenija, Razvojni center Kočevje Ribnica v sodelovanju s Klubom kočevskih študentov organiziral dvodnevno 10-urno usposabljanje ABC podjetništva za podjetnike začetnike. Intenzivno in poglobljeno vsebino prvih korakov v svet podjetništva je predstavila predavateljica – mag. Tina Kociper, ki je svetovalka za razvoj poslovnih idej in za nasledstvo v družinskih podjetjih in izhaja iz družinskega podjetja s 45-letno tradicijo. Podjetniške delavnice je kot gostujoča predavateljica izvedla med drugim na University of Iceland, Reykjavik, Ball State University v Indiani, ZDA. University of Economics v Pragi, Best Sabel University of apllied Science v Berlinu, NHTV University v Bredi na Nizozemskem, Edutus College v Budimpešti. Dogodka se je udeležilo 10 potencialnih podjetnikov starih do 29 let.

Danijela Vukojević in Tomaž Lovšin, RC Kočevje-Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki