fbpx
E-UTRIP
Foto: Vrtec Kočevje.
Featured Novice Starševstvo

PCT v vrtcih in šolah: Vlada spremenila odlok!

Odlok začne veljati že danes.

Včeraj zvečer je vlada na dopisni seji dopolnila odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju, in sicer tisti najbolj “pereči” del, ki je na noge dvignil večino Slovencev. Del, v katerem je bilo navedeno, da je pogoj za prevzem otroka oziroma sploh za vstop v vrtec ali šolo izpolnjevanje PCT pogoja. Kaj je torej od danes drugače?

Za vstop v vrtec potrebna (samo) maska!

Starši, ki boste svoje otroke pripeljali (ali prišli iskat) v vrtec, v prve tri razrede osnovne šole, v osnovne šole s prilagojenim programov in v zavode za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami pogoj PCT ne velja več. Zahtevana pa je maska in seveda upoštevanje higienskih pravil (razdalja 1,5 metra in razkuževanje rok).

Ampak!

Pogoj PCT pa je potreben pri uvajanju otroka novinca v vrtec, za pogovorne ure, govorilne ure in roditeljske sestanke pa je pogoj PCT še vedno obvezen!

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki