fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Hokejska zimska pravljica

Drsališče v Gaju je bilo prizorišče rekreativnega hokejskega turnirja Winter Classic 2024. Na njem se je pomerilo osem ekip iz različnih koncev Slovenije. Organizator turnirja, domači Hokejski klub Kočevski medvedi, je k sodelovanju povabil svoje športne prijatelje iz Ljubljane, Cerknice, Dolenjskih Toplic in Prevoj. Na celodnevnem dogodku, ki je pričaral veliko kakovostne in borbene hokejske igre ter privabil tudi lepo število gledalcev, je končno zmago slavila ekipa pod imenom Divjaki, ki je v razburljivem finalnem obračunu premagala tekmece iz Dolenjskih Toplic.

»Na turnir se je sicer prijavilo kar 14 ekip, vendar časovno preprosto ni bilo mogoče izpeljati toliko tekem, zato smo se odločili za turnir z 8 ekipami. V osnovi gre za tradicionalni turnir, ki se je v Kočevju prvič izvedel že leta 2008, vendar je vmes za nekaj let zamrl. V današnji obliki pa se je odvil peto leto zapored. Vsako srečanje je trajalo dvakrat po 8 minut, najboljše tri ekipe pa so bile na koncu nagrajene s pokali. Veseli smo, da smo turnir uspeli znova oživeti, saj je odziv, tako s strani hokejistov kot tudi gledalcev, res dober. Poseben čar pa mu daje tudi to, da se praktično vse ekipe med seboj dobro poznamo, saj hokejisti skupaj igramo v Ljubljani in Kranju, zato smo med seboj prijatelji,« pojasnjuje hokejist kočevskega kluba in organizator turnirja Tomaž Primon.

Gostujoči hokejist iz Pijave Gorice Gregor Zorko ima o Kočevju in tukajšnjem hokejskem turnirju same pohvalne besede: »Večkrat pridem v Kočevje, tudi z ekipo smo se tega turnirja že nekajkrat udeležili. S kočevskimi hokejisti se dobro poznamo in nam je tu vedno prijetno igrati. Na Kočevskem se vedno zelo dobro počutimo, zato se tekem v Gaju radi udeležimo vselej, ko se pokaže priložnost za to. Tukaj je vedno odlična družba in domače vzdušje, drsališče je odlično pripravljeno, tako da so dani vsi pogoji za prijeten hokejski dan.«

»Turnir je bil znova izjemen. Odlična organizacija, dobro pripravljena ledena ploskev ter številni in glasni navijači. Tudi tokrat je bilo res prijetno igrati v Kočevju. Igra je bila vseskozi na visokem nivoju, naša ekipa pa je s seboj domov odnesla tudi pokal za zmago na turnirju, tako da si česa več res ne bi mogli želeti,« pa je pristavil hokejist zmagovalne ekipe Robert Jerič.

Izidor Volf

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki