fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Športna društva

Duatlon: Zmagovalca Podgoršek in Bartol

Zmagovalca uvodne domače preizkušnje, tradicionalnega sprint duatlona v Ribnici, ki je potekla po izredno težkih vremenskih pogojih sta Žiga Podgoršek (TK Utrip) in Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica).

Žiga Podgoršek je na progi 5 km teka, 22 km kolesarjenja in 2,5 km teka dosegel izid 32 minut in 5 sekund. 20 sekund za njim je v cilj pritekel drugouvrščeni David Aljoša Pavlin (TK Utrip), tretji pa je bil Jakob Medved (TK Ljubljana) s časom 33:18.

Najboljše uvrščeni Ribničan je bil na sedmem mestu Matej Dečman. Podgoršek je po tekmi in o načrtih za letošnje leto povedal. Še prepričljivejšo zmago je v ženski konkurenci slavila domačinke Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica), sicer lanska svetovna mladinska prvakinja in evropska podprvakinja v duatlonu, ki je z rezultatom 37 minut in 21 sekund drugouvrščeno Moniko Peterko (TK Trisport CSE projekt) pustila za seboj natanko minuto, tretja Eva Bezlaj (TK 3Life) pa je zaostala še dodatnih 37 sekund.

Sobotno turbolentno vreme je zagodlo tudi organizatorjem letošnje prve tekme v duatlonu za slovenski pokal Triatlon klubu Inles Riko Ribnica. Med tekmovanjem je močno snežilo, tako da so progo v smeri Zadolja nekoliko skrajšali.

Na tekmovanju je v absolutni konkurenci nastopilo 29 članov in pet članic ,kar je sicer najmanj doslej. Pred glavno dirko so se na krajših razdaljah pomerili mlajši tekmovalci.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki