fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Novo je zamenjalo staro

Naš kombi je star 14 let in ima prevoženih 200.000 kilometrov, ob zadnjem tehničnem pregledu so izračunali, da bi bilo treba za popravila zagotoviti 5.000 evrov. Uporabljamo ga za prevoze učencev, letos jih je 25, na kratkih relacijah, kamor ne pelje šolski avtobus, povrh pa služi tudi za razvoz hrane v podružnici v Dolenji vasi in Sušjah, Andreja Modic, ravnateljica OŠ dr. Franceta Prešerna v Ribnici, ni skrivala zadovoljstva ob prevzemu.

Ključe ji je izročil župan Samo Pogorelc, novega vozila za katerega je denar (30.000 evrov) zagotovljen v občinskemu proračunu. »Na prvem mestu nam je varnost otrok in njihova udobnost pri prevozih. Zato ni bilo prav nobenega pomisleka pri odločitvi o nakupu vozila,« je v krajšem nagovoru poudaril župan Samo Pogorelc.

Star kombi bo uporabljal Športni center Ribnica. Na ribniški šoli z obema podružnicama letos pouk obiskuje 962 otrok, z novim šolskim letom, od septembra pa bodo vpisali 100 prvošolčkov s podružnicami. Takrat bodo vrata odprle tudi štiri nove učilnice v prizidku B šole, kamor bodo preselili učence razredne stopnje. Blagoslov pridobitve je opravil ribniški dekan mag. Andrej Berčan.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki