fbpx
E-UTRIP
FOTO: FB ZD Kočevje.
Featured Kočevje Novice Občina

10 (potencialno 13) novih okužb, ustavljeno je cepljenje z Astra Zeneca

Z ZD Kočevje so včeraj zvečer sporočili, da so po opravljenih 33-ih PCR testih na Covid-19 potrdili 10 novih okužb, od katerih štiri okužene osebe ne poznajo izvora okužbe, sicer pa gre za prenose v družini.
Opravili so tudi 127 hitrih testov, od katerih so bili pozitivni trije, ki bodo danes opravili še potrditvene PCR teste.


Sporočajo tudi, da je od včeraj naprej po zgledu ostalih držav preventivno ustavljeno cepljenje s cepivom Astra Zeneca. Dodajajo še, da sicer strokovnih zadržkov za uporabo cepiva ni, bodo pa vseeno počakali, da svoje mnenje o varnosti in nadaljnji uporabi cepiva poda Evropska agencija za zdravila.

Je pa minister za zdravje Janez Poklukar sporočil, da so dobili “lepo novico. Pfizer bo dostavil večjo količino cepiv od predvidene.” Vsi, ki bi morali biti danes cepljeni s tem cepivom, bodo prestavljeni na čas po odločitvi Eme oziroma bodo cepljeni, ko bodo na vrsti za cepljenje z drugim cepivom.


V Kočevju po cepljenju s trenutno prepovedanim in tudi s Pfeizerjevim cepivom še niso zaznali nobenih hujših stranskih učinkov, pač pa le pričakovane blažje.

“Pazimo nase in na druge, ostanimo zdravi,” še dodaja direktorica, Polona Vidič Hudobivnik.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki