fbpx
E-UTRIP
Aktualno PoraVnavatlon z Damiro Šport

4. dan poraVnavatlona: Od Dravograda do Kranja, danes preko Vršiča do Bovca

Včeraj, 20. 8., zjutraj je Damira ponovno prehitela prve sončne žarke, saj je bil napovedan precej vroč dan. V megleno jutro je zakolesarila v Dravogradu in megla ter zelo gost promet sta jo spremljala vse do Slovenj Gradca. Tam se je megla razkadila in v prelepem sončnem jutru je nadaljevala pot. Ta je vodila čez zelo lepo, a zloglasno, Hudo luknjo, kjer se je cesta zelo zožala, promet pa okrepil. V enem trenutku je bilo na cesti toliko kamionov in vozil, da ni bilo varno nadaljevati poti in je Damira naredila nekaj minutno pavzo, da se je promet nekoliko sprostil.

Pot je nadaljevala preko Polzele v lepo Savinjsko dolino, bogato z zelenim zlatom, hmeljem. V Preboldu pavza za kavico in potem naprej do Trojan. Seveda ni šlo brez Trojanskega krofa in tako okrepčana je nadaljevala spust v Ljubljansko dolino. Kolesarila je skoraj do Poravnavine pisarne. Zaradi varnosti je namreč 2 kilometra pred pisarno dala kolo na spremljevalni avto, saj je bil promet v s soncem obsijani prestolnici veliko pregost. Nasmejani zaposleni v Poravnavi so požigosali list in skuhali odlično turško kavico, ki je dala moči za naprej.

Pot je nato vodila iz centra prestolnice po vedno prometni cesti proti Medvodam. Tu so se v jasnem dnevu začele na obzorju risati gore, kar je Damirin srček še bolj napolnilo z radostjo, saj je tudi zelo zagnana planinka. Od Medvod dalje se je promet malce sprostil in 30 kilometrov do Kranja je minilo kot bi pihnil. V Poravnavini pisarni je prejela osmi žig in za ta dan končala.

Danes vzpon na Vršič in do Bovca

Danes Damiro čaka težak podvig – iz Kranja gre v Kranjsko Goro, potem jo čaka vzpon na Vršič in spust v Bovec.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki