E-UTRIP
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Planinci na dvodnevnem taboru v Kranjski Gori

V soboto, 6. oktobra, se je ob šestih zjutraj na avtobusni postaji zbralo 50 učencev, ki so lani pridno premagovali planinske ture, pa vodnici Zinka in Branka, mentorice iz vseh treh kočevskih šol in še nekdanja planinka Klara. Prijazen šofer nas je z vmesnim postankom na Voklem varno pripeljal v Kranjsko Goro, naravnost pred dom, kjer nas je pričakal skrbnik Aleš. Potovalke smo odložili v avlo in se takoj peš podali do jezera Jasna. Ogledali smo si znamenitosti ob jezeru, se sprehodili okoli njega, se sproščali v gibalnih igrah in naredili razpored učencev po sobah. Po slastnem kosilu smo se namestili, pogrnili postelje in se pripravili za pohod na Vitranc. Med vzponom smo zaradi nenehnega dogajanja okoli nas čisto pozabili na utrujenost. Številni turisti so se na vrh peljali s sedežnicami, v dolino pa so mimo nas drveli gorski kolesarji in sankači. Pri Bedančevi koči smo se igrali na igralih in v labirintu. Ko smo se malo odpočili, smo se vrnili v dom na večerjo, nato pa izpolnili dnevnike in ustvarjali v delavnicah. Nizali in vozlali smo zapestnice, igrali namizni tenis, plezali po plezalni steni in delali vozle. Ker je rahla ploha med tem že ponehala, smo šli še na pohod z lučkami. Vrnili smo se ob desetih in odšli v postelje.

Že ob šestih zjutraj so se zaslišali prvi glasovi in koraki. Pospravili smo sobe, vse zložili v kovčke in pripravili nahrbtnike za pohod. Po zajtrku (žgancih z mlekom, kosmičih ali putru in marmeladi) smo kovčke prinesli v avlo in se z avtobusom odpeljali do Rateč. Seveda smo se ustavili še na Zelencih in veliko izvedeli o njihovem nastanku. Od tam smo se peš odpravili do Planice, kjer so pridno trenirali skakalci – moški, ženske, odrasli in najmlajši, stari komaj šest let. Povzpeli smo se na vrh velikanke. Seveda smo se tudi v dolino vrnili peš, se spuščali po otroškem zipline-u in se v dom vrnili na kosilo. Dokončali smo še vpise v dnevnike, zložili prtljago v avtobus in se polni novih doživetij odpeljali proti domu in medtem še vodnici Zinki s pesmico voščili za rojstni dan.

Majda Terbuc, MOPDK

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki