fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Policijska poročila

PP: Pozor, porast drznih tatvin!

Policisti PP Kočevje so v preteklih 24-ih urah obravnavali:

  • dve kaznivi dejanji tatvine,
  • dve prometni nesreči I. kategorije z udeležbo divjadi,
  • kršitev javnega reda in miru na javnem kraju,
  • prijeti so bili štirje tuji državljani, ki so v Slovenijo prišli ilegalno.

Policisti PP Ribnica pa so v zadnjih 24-ih urah obravnavali:

  • 1 x prometno nesrečo I. kategorije na parkirnem prostoru,
  • 1 x prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi.

Porast drznih tatvin!

S Policijske uprave Ljubljana sporočajo, da opažajo porast drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih  storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat
poročali tudi  mediji,  vendar  opažajo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom  (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo,  da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, da je nimajo več pod nadzorom.
Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa  se  vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom  tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila,  govor,  posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V  kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki