fbpx
E-UTRIP
Aktualno Hrana Kočevje Narava & zdravje

20. svetovni festival praženega krompirja na gradu Kostel

Letošnji, jubilejni 20. svetovni festival praženega krompirja, je bil prvotno načrtovan v Sevnici.
Zaradi epidemije koronavirusa se je preselil v virtualno spletno stičišče, kamor so se javljale ekipe, ki so letos pražile »doma«. TŠD Kostel je skozi dolgih 20 let na festivalu vedno zastopalo Kostel in s svojo ekipo pripravljala kostelski pražen krompir na različne načine.

Letos smo združili sile z Društvom upokojencev Kostel ter praženje organizirali na slikovitem gradu Kostel! Največji izziv je bil vso potrebno opremo pritovoriti po grajskem hribu navzgor. V senci grajskih arkad smo skozi cel dan pripravljali pražen krompir po različnih receptih (s slanino, rdečo papriko, česnom, ingverjem …). Z veseljem smo ga razdelili med številčne obiskovalce gradu, ki jih tudi to septembrsko soboto ni manjkalo.

Ob 14.10 smo se v živo oglasili iz doline Kolpe v dolino pod Poncami, od koder je Društvo za zaščito praženega krompirja kot samostojne jedi koordiniralo predstavitev sodelujočih ekip.

Veseli nas, da koronavirus ni preprečil, da bi se ekipe zbrale in pražile, pa četudi letos vsaka na svojem koncu države.

Naj zaključimo z znamenitim sloganom festivala: »Za domovino s praženim naprej!«

Nataša Letig Žagar, Milojka Malnar

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki